About Us

 

S&Z werd in 2003 opgericht door Carlo Strijk. In de afgelopen jaren ontwikkelde het bedrijf zich tot een full service trainings- en coaching bureau dat vele organisaties en personen mocht bedienen.

 

 

De volgende organisaties gingen u voor:

 

  


  

   

    

              

  

 

 

 

Strijk en Zet BV is geregistreerd en geaccrediteerd door:

 

   

 

 

 

S&Z = Maatschappelijk ondernemen!

 

Wij Steunen:

 

      

 

 

 

Netwerk

 

S&Z werkt afhankelijk van de opdracht met trainers en/of coaches die op maat passen bij de opdracht.

 

We stellen u graag voor aan de geselecteerde coach of trainer met betrekking tot uw opdracht.

 

 

Algemeen Directeur S&Z:

 

Carlo Strijk:

 

©ANP Nieuws

 

Carlo Strijk (1966) studeerde Arbeidsmarktpolitiek/Personeelsbeleid. Hij vervolgdezijn opleidingstraject met post-hbo-trainingen op het gebied van Coaching andCounseling, Training and Development. Strijk begon zijn zakelijke carrière in het uitzendwezen bij Content Uitzendbureau BV. Hij gaf tijdens en na deze periode meerdere jaren les als docent Sociale Zekerheid Wetgeving bij de Stichting Beroepsopleiding Uitzendbranche (SBU). Strijk vervolgde zijn carrière bij Hilton International als HR Manager en Regional Director Training and Development (lid MT). Na het eerste jaar werd hij eindverantwoordelijk voor ontwerp en implementatie van Training en Management Development voor Amsterdam, Schiphol en Rotterdam Hilton. Vervolgens gaf Strijk training aan managementteams in verscheidene Hilton hotels, internationaal.

Dat Strijk een ondernemend persoon is, blijkt uit de gedurfde wending die hij gaf aan zijn carrière. Strijk presenteerde op eigen wijze succesvolle human-interestprogramma’s als Hartendieven, Wijsneuzen en Voor de Verandering voor RTL, TV10, TROS en Kindernet. Naast zijn presentatiewerk is hij altijd actief gebleven als trainer, consultant en coach bij onder andere John de Mol producties, ID-TV en Kindernet. Strijk was medeverantwoordelijk voor ‘Meer Kleur in De Media’, het breed gedragen werving-en selectieconvenant bij de omroepen. Tevens is Strijk bedenker van de Multiculturele Masterclasses, om gekleurd talent te stimuleren binnen de media.

Strijk is sinds zijn jeugd politiek actief. Hij richtte een afdeling op voor de jongerenafdeling van D66 (Jonge Democraten) en was aldaar voorzitter van afdeling ’t Gooi. Strijk zat in meerdere commissies voor o.a. onderwijs, zorg en integratie. Hijwas uiteindelijk gekozen lid van het Landelijk Bestuur voor D66. In 2007 crashte Strijk, plots, ten gevolge van een ernstig CVA (herseninfarct). Door deze wending verdiepte hij zich na intensieve revalidatie in levensvragen en spiritualiteit. Strijk schreef hierover een boek: Vals Verlangen, een tienstappen-coaching-methode die als basis dient om in je leven je grootste talent in te zetten.

Door zijn drive studeerde Strijk in 2009 af aan de post-HBO-opleiding Coachen met Hart en Ziel, een opleiding in diepte-coaching. Tevens volgde hij een specialisatie jaar van de opleiding tot Kinder- en Jeugdtherapeut. Daarnaast deed hij een Train de Trainer- en Train de Coach-opleiding op het gebied van Mindfulness, Meditatie, Levensmissie en Carrièrevraagstukken. Strijk was verder vicevoorzitter van de Cliëntenraad van READE: Revalidatie/Reumatologie te Amsterdam.

Strijk heeft sinds zeventien jaar het training- en coaching bureau Strijk en Zet BV. Hier traint en coacht hij managers en directie op het gebied van leiderschap, presentatie, communicatie en persoonlijke effectiviteit in combinatie met spirituele groei. In totaal heeft Strijk ruim twintig jaar ervaring als trainer, coach en adviseur. Strijk ontwikkelde zich de afgelopen jaren ook als opinieschrijver; meerdere stukken van zijn hand werden gepubliceerd in onder andere NRC, Volkskrant, AD en Parool. In 2018 richtte Strijk de Stichting Meer Kleur in de Politiek & Media op en is voorzitter. In januari 2020 verscheen zijn nieuwe coaching boek -De 5-Wise Methode-

Publicaties

Periode 2016 - 2020

NRC: Racisme wortelt in onze taal

NRC: ‘Sorry’ voor deze racistische tekening? Dat is niet meer genoeg

De Volkskrant (brief van de dag): Er is welgeteld niet één 'gekleurde' volksvertegenwoordiger

AD opinie: Derde kabinet-Rutte is letterlijk kleurloos

NRC: Na Humberto Tan zijn we weer terug bij af

Het Parool: Weektips: kunst van Koons en karaoke in /K

Het Parool: Laat zien dat het met herstelbetalingen menens is

Boek: ‘Vals Verlangen’ 

Boek: 'De 5-Wise methode'

  

  

Bron: Publicatie Reade Referenties

Helemaal uit het zuiden van het land naar Amsterdam gekomen om de 5Wise training te volgen. Wat een ongelooflijke ervaring deze 5Wise training. Het geeft zoveel inzicht en duidelijkheid op zakelijk en privé gebied dat je beseft hoe eenvoudig sommige issues in het leven op te lossen zijn. Een speciaal woord van dank richting de absolute top van de training, Carlo Strijk. Deze man is puur in de breedste zin des woord! Super discreet en professioneel, super lief, super openminded, super gastvrij, eigenlijk was echt alles super! De locatie midden in de Jordaan is ongelooflijk warm, iedereen voelt zich hier thuis.

Ik raad het iedereen van harte aan om deze training te volgen, je wordt er een stuk wijzer van!

 

Vriendelijke groeten van een ondernemer uit het zuiden van Nederland. 
 

Brutal honesty in een fully-packed executive training. Brace for impact! Hoewel, ‘brace’ is hier niet het juiste woord. Tot in de puntjes verzorgd lieten we als groep de teugels juist eens even los. En werden we ontwapend teruggenomen naar onszelf. Zonder zware halters of gewichten - maar onder uitstekende begeleiding- zijn we gaan trainen met ons eigen gewicht. Dat maakte het vrijwel direct na binnenkomst al een 'core training’ die er toe doet. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een unieke ervaring was die bijzonder bevrijdend doorwerkt. Thumbs up aan de prettige variatie en setting waarin Carlo deze methode ontsloot!

 

Account Director // Manager Business & Operations @ an Amsterdam based research & design consultancy

 

 

 

 

 

De training vormde op een stevige en veilige basis, zorgvuldig door jou gelegd, een uitnodiging om op een kordate, effectieve manier een lastige (levens)vraag in te brengen. De opbouw vanuit de heldere kaders met afwisselende werkvormen nodigden uit tot bewegin op een diepe laag. Daarmee bracht het mij inzichten in verbinding met mezelf waarin op een diepe laag oude pijn geheeld kon worden.

Warme groet, Linda vrml. Hoofddocent K&Therapie