Spirit in Us

 

S&Z werd in 2003 opgericht door Carlo Strijk. In de afgelopen jaren ontwikkelde het bedrijf zich tot een full service trainings- en coaching bureau dat vele organisaties en personen mocht bedienen.

 

 

De volgende organisaties gingen u voor:

 

  


  

   

    

              

  

 

 

 

Strijk en Zet BV is geregistreerd en geaccrediteerd door:

 

   

 

 

 

S&Z = Maatschappelijk ondernemen!

 

Wij Steunen:

 

      

 

 

 

Netwerk

 

S&Z werkt afhankelijk van de opdracht met trainers en/of coaches die op maat passen bij de opdracht.

 

We stellen u graag voor aan de geselecteerde coach of trainer met betrekking tot uw opdracht.

 

 

Algemeen Directeur S&Z:

 

Carlo Strijk:

 

©ANP Nieuws

Carlo Strijk (1966) studeerde Arbeidsmarktpolitiek/Personeelsbeleid. Hij vervolgde zijn opleidingstraject met post-hbo-trainingen op het gebied van Coaching and Counseling, Training and Development. Strijk begon zijn zakelijke carrière in het uitzendwezen bij Content Uitzendbureau BV. Hij gaf tijdens en na deze periode meerdere jaren les als docent Sociale Zekerheid Wetgeving bij de Stichting Beroepsopleiding Uitzendbranche (SBU).

 

Strijk vervolgde zijn carrière bij Hilton International als HR Manager en Regional Director Training and Development (lid MT). Na het eerste jaar werd hij eindverantwoordelijk voor ontwerp en implementatie van Training en Management Development voor Amsterdam, Schiphol en Rotterdam Hilton. Vervolgens gaf Strijk training aan managementteams in verscheidene Hilton hotels, internationaal.

 

Dat Strijk een ondernemend persoon is, blijkt uit de gedurfde wending die hij gaf aan zijn carrière. Strijk presenteerde op eigen wijze succesvolle humaninterestprogramma’s als Hartendieven, Wijsneuzen en Voor de Verandering voor RTL, TV10, TROS en Kindernet.

 

Naast zijn presentatiewerk is hij altijd actief gebleven als trainer, consultant en coach bij onder andere John de Mol producties, ID-TV en Kindernet. Strijk was medeverantwoordelijk voor ‘Meer Kleur in De Media’, het breed gedragen wervingen selectieconvenant bij de omroepen. Tevens is Strijk bedenker van de Multiculturele Masterclasses, om gekleurd talent te stimuleren binnen de media.

 

Strijk is sinds zijn jeugd politiek actief. Hij richtte een afdeling op voor de jongerenafdeling van D66 (Jonge Democraten) en was aldaar voorzitter van afdeling ’t Gooi. Strijk zat in meerdere commissies voor o.a. onderwijs, zorg en integratie. Hij was uiteindelijk gekozen lid van het Landelijk Bestuur voor D66.

 

In 2007 crashte Strijk, plots, ten gevolge van een ernstig CVA (herseninfarct). Door deze wending verdiepte hij zich na intensieve revalidatie in levensvragen en spiritualiteit. Strijk schreef hierover een boek: Vals Verlangen, een tienstappencoachingsmethode die als basis dient om in je leven je grootste talent in te zetten.

 

Door zijn drive studeerde Strijk in 2009 af aan de post-hbo-opleiding Coachen met Hart en Ziel, een opleiding in dieptecoaching. Tevens volgde hij een specialisatieopleiding tot geregistreerd Kinder- en Jeugdtherapeut. Daarnaast deed hij een Train de Trainer- en Train de Coach-opleiding op het gebied van Mindfulness, Meditatie, Levensmissie en Carrièrevraagstukken. Strijk was verder vicevoorzitter van de Cliëntenraad van READE: Revalidatie/Reumatologie te Amsterdam.

 

Strijk heeft sinds zestien jaar het training- en coaching bureau S&Z. Hier traint en coacht hij volwassenen en jongeren op het gebied van leiderschap, presentatie, communicatie en persoonlijke effectiviteit in combinatie met spiritualiteit.

 

In totaal heeft Strijk ruim twintig jaar ervaring als trainer, coach en adviseur.

 

Strijk ontwikkelde zich de afgelopen jaren ook als opinieschrijver; meerdere stukken van zijn hand werden gepubliceerd in onder andere NRC, de Volkskrant en AD. In 2018 richtte Strijk naar aanleiding van een reeks (opinie-)publicaties de Stichting Meer Kleur in de Politiek & Media op. Tevens werd hij coach-adviseur (marketingcommunicatie-talents) bij C-Amsterdam, een nieuw op te richten omroep voor regionale media (RTV) voor Amsterdam en omgeving. 

 

 

 

Publicaties

Periode 2016 - 2018

NRC: Racisme wortelt in onze taal

NRC: ‘Sorry’ voor deze racistische tekening? Dat is niet meer genoeg

De Volkskrant (brief van de dag): Er is welgeteld niet één 'gekleurde' volksvertegenwoordiger

AD opinie: Derde kabinet-Rutte is letterlijk kleurloos

NRC: Na Humberto Tan zijn we weer terug bij af

Het Parool: Weektips: kunst van Koons en karaoke in /K

Boek: ‘Vals Verlangen’ 

 

 

Over S&Z: